Cheesecake

Cheesecake

woensdag 30 oktober 2013

Veelzijdige Champignonsaus (op bouillonbasis)

Zo hier ben ik weer eens.

Recepten komen bij mij pas online als ze goed gekeurd zijn door mijn eigen persoonlijke fijnproevers. En ik het idee heb dat ze helemaal goed zijn, op zijn lekkerste dus.

Het is tijd om jullie mee te laten genieten van een veelzijdig recept:
Champignonsaus.
Hij is zo vreselijk lekker omdat hij ook niet zo machtig is door dat hij gemaakt wordt van bouillon.

Voor 2 a 3 porties
1 teentje knoflook
1 ui of sjalot
250 gram champignons in plakjes
15 gram roomboter
40 gram spelt of bloem
350 ml bouillon (bouillonblokje dus)

Zet een pannetje met het water en de bouillon op het vuur.
Smelt in een andere pan de boter. Fruit de knoflook en de ui. Voeg de champignons toe tot ze beginnen te kleuren en te geuren. Voeg nu de bloem toe. Roer goed door en laat de bloem/spelt 2 minuten meewarmen. Voeg dan beetje bij beetje de hete bouillon toe tot een gebonden saus ontstaat. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Suggesties voor het gebruik van de champignonssaus:
Met varkenshaas, groenten en aardappels naar smaak
Met gerookte zalm, broccoli, courgette en kaas uit de oven
Met varkenshaas of kip en groente.

Eetsmakelijk. Ik vind hem heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten