Cheesecake

Cheesecake

woensdag 5 februari 2014

Bloemkoolsoep met gehakt en kaas

Bloemkoolsoep
Zo ik ben er nog steeds hoor:) Ik kook nog steeds. Ik experimenteer nog steeds. Het enige wat ik niet heb gedaan is het met jullie delen. Maar hier ben ik weer.....

Een snelle favoriete vullende soep is: Bloemkoolsoep.

Klinkt bijzonder he? Maar het is enorm lekker. Test het zelf.

Ingrediƫnten:
1 bloemkool in roosjes

1 prei in ringen
3 a 4 bouillonblokjes (naar eigen smaak. Liefst e-nummer vrij van de bio winkel zonder gistextract natuurlijk)

200/300 gram gehakt
1 ei 
Beetje ketchup
Gehaktkruiden

Geraspte kaas

Je kan natuurlijk of de kaas of het vlees weghalen. Maar met beide is het heerlijk.

Bereiding:
Fruit de prei ringen in olie, voeg de bloemkoolroosjes toe. Voeg water toe. Ik kijk altijd even tot er nog net wat bloemkoolroosjes met hun kopje boven het water uitkomen. Voeg de bouillonblokjes toe. (Naar eigen smaak. Ik gebruik 1 bouillonblokje per 400 ml water) Laat het 15 minuten koken en pureer het met de staafmixer.


Kneed ondertussen de gehakt, ei, ketchup en gehaktkruiden door elkaar en rul het gehakt zonder boter in de pan gaar.

Voeg het gehakt aan de soep toe, schenk de soep in een kom en strooi er wat geraspte kaas over.


Eetsmakelijk

Geen opmerkingen:

Een reactie posten