Burgerlijke kippensoep
Het ruikt lekker, het smaakt lekker, het is gezond, en vrij
van alle gekke smaaktoevoegingen. Mijn grote geurende pan burgerlijke kippensoep:
Benodigdheden:
5 bouillonblokjes gistvrij (te koop bij de Eko winkel)
2 (biologische) kippenbouten circa 500 gram
500 gram geschrapte wortels
¾ courgette in plakjes
125 gram champignons in plakjes
1 ui
Doe de kippenbouten, de gepelde hele ui, de courgette,
champignons, wortels en bouillonblokjes in de soeppan. Voeg circa 2 liter water
toe. Zet de pan op het vuur. Als het kookt zet je het vuur zachtjes en laat je
de soep 2 ½ uur trekken.5 bouillonblokjes gistvrij (te koop bij de Eko winkel)
2 (biologische) kippenbouten circa 500 gram
500 gram geschrapte wortels
¾ courgette in plakjes
125 gram champignons in plakjes
1 ui
Doe het vuur uit, vis de ui en de kippenbouten eruit. Pureer met de staafmixer de rest van de soep.
Ontleed de kippenbouten en voeg het kippenvlees bij de soep!
Eetsmakelijk
Geen opmerkingen:
Een reactie posten