Voor het recept van haverreep kan je bij een andere blog kijken. Ik gooi daar ondertussen heel wat snufjes als zonnebloempitten, lijnzaad en kokos bij. Maar als je dat allemaal niet in huis hebt moet je niet te moeilijk doen. Met de havervlokken, havermout, boter, eieren, pindakaas, honing, suiker, rozijnen, kaneel en noten is hij ook al verrukkelijk!
Een ander favoriet is havermoutkoek!
Op de foto zie je de ronde havermoutkoek gebakken in de deksel van een glazen ovenschaal en de haverreep. Hebben jullie een beetje een idee hoe zoiets eruit ziet!
Havermoutkoek:
140 gram speltmeel of gewone bloem (zelf gebruik ik spelt omdat ik dat beter kan verteren en het vele malen gezonder is)
100 gram havermout
90 gram roomboter (gesmolten)
80 gram honing
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
3 eetlepels water
35 gram gehakte walnoten
45 gram in stukken gehakte witte chocola
Een hand in stukjes gesneden cranberry's
(Eventueel nog wat lijnzaad, zonnebloempitten en kokos toevoegen. Dit doe ik puur op gevoel)
Meng in een kom alle ingrediƫnten door elkaar tot er een kleverig mengsel ontstaat.
Bekleed een schaal met bakpapier! Schep het deeg erin en duw aan tot een gelijkmatig mengsel
Of vorm met een lepel koekjes op de bakplaat.
Afbakken op 165 graden in ongeveer 30 minuten. De koekjes mogen iets minder lang. Maar dat verschilt per oven!
De koek mag een mooie goudbruine look hebben. Zie de foto's!
Eetsmakelijk!
Zo ik ga na zo'n race tegen de klok dag (boodschappen in winkel 1 in winkel 2 in winkel 3 in winkel 4 en op de markt. Koken, bakken, was opvouwen) gewoon even lekker lezen. En oh ja... Ff de boel opruimen:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten