Cheesecake

Cheesecake

donderdag 18 juli 2013

Mangomousse taart

Het is tijd voor een zomers taartje.
De mango mousse taart. Lekker fruitig en een leuke 'look' 



Ingrediënten:
50 gram boter

3 eieren
zout
125 gram suiker (eventueel vervangen door 100 gram honing)
1 zakje vanillesuiker
75 gram bloem

50 gram maizena
2 tl bakpoeder
3 rijpe mango's
10 blaadjes gelatine
3 el limoensap
150 ml yoghurt 
250 ml crème fraîche
350 ml slagroom
175 gram aardbeien

Hoe maak je hem?
Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed de boden van een springvorm (26cm) met bakpapier. Smelt de boeter op laag vuur. splits de eieren. Klop het eiwit met een snufje zout stijf en voeg klappend 60 gram suier toe. Klop de eierdooiers er een voor een doorheen. Zeef de bloem, de maizena en het bakpoeder over het eimengsel en spatel het met de gesmolten boeter erdoorheen. Strijk het beslag glad in de springvorm. Bak het gheel circa 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Schil de mango's en snijd het vruchtvlees van de pit. Week de gelatine in koud water. Pureer het mangovruchtvlees en meng het met 65 gram suiker, het limoensap, de yoghurt en de crème fraîche. Knijp de gelatine uit en los hem op laag vuur op. Roer 6 el van het mangomengsel door de gelatine. Spatel het gelatinemengsel door het overige mangomengsel. Zet het circa 10 minuten in de koelkast tot het begint op te stijven.

Klop 250 ml slagroom stijf en spatel het door de mangocrème. Ze het weer 30 minuten in de koelkast en roer dit regelmatig maar voorzichtig dor tot de mousse dik genoeg is om een koepel van te vormen.


Snijfd van de taartboden een dun kapje af en verkruimel hem. Vorm van de mangomousse een koepel op de taartbodem. Strooi de kruimels eroverheen en druk ze licht aan. Zet de taart minimimaal 4 uur in de koelkast.

Was de aardbeien en snij in plakken. Klop 100 ml slagroom stijf (eventueel nog met wat suiker). Bestrijk de rand van de taartbodem met slagroom en druk er plakjes aardbeien tegen aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten