Cheesecake

Cheesecake

donderdag 18 juli 2013

Aardbeienrol

Nog een lekker fris taartje om deze zomer van te genieten op verjaardagen, of gewoon omdat het lekker is en omdat het kan!

Taarten bakken blijft een leuke bezigheid....
Dit weekend gaan we weer genieten ter ere van mams haar verjaardag. En die vindt het net zo leuk als ik...


De aardbeienrol oogt lekker, fris en leuk. Wie houdt er niet van aardbeien?:-) 
Ook kinderen vinden deze erg lekker...


Ingrediënten voor 10 plakken
3 eieren
2 zakjes vanille suiker
zout
50 gram suiker + 3 el suiker
50 gram bloem/spelt
25 gram maizena
1 el cacao
1 tl bakpoeder
4 blaadjes gelatine
300 gram aardbeien
2 el citroensap
200 ml slagroom
4 el aardbeienjam
30 gram pure chocola in krullen 

Beleg een bakplaat met bakpapier
Splits de eieren
Klp het eiwit stijf met 2 el water
Strooi tijdens het kloppen 12 zakje vanillesuiker, een snufje zout en 50 gram suiker erbij tot de suiker is opgelost.
Klop de eidooiers één voor één door het schuim.
Meng de bloem, de maizena, de cacao en het bakpoeder.
Zeef het boven eiwitschuim en spatel het erdoorheen.


Strijk het deeg uit op een bakplaat.
Bak het ca 12 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden (elektrisch) of 175 graden (hetelucht)

Stort de cakebodem op een vochtige met 2el bestruide theedoek.
Bevochtig het bakpapier met een beetje water en trek het van de cake.
Rol de cake met behulp van de theedoek van de lange zijde op en laat hem afkoelen.

Week de gelatine in koud water
Was de aardbeien.
Snijd 200 gram aardbeien in kleine stukken.

Pureer de rest van de aardbeien, het citroensap en 1 el suiker.
Klop de slagroom en 1 zakje vanillesuiker stijf.
Hou een beetje(2 flinke eetlepels) slagroom achter voor de garnering.


Verhit 2 el aardbeienpuree.
Druk de gelatine uit en los hem op in de puree.
Roer het door de rest van de puree.
Spatel de slagroom en de aardbeien erdoor.

Rol de cakebodem weer uit. Bestrijk hem eerst met jam en dan met de aardbeienroomm.
Rol hem weer op en zet hem minstens 4 uur koud weg.

Schaaf met de kaasschaaf mooie krullen van de pure chocola.
Bestrijk een dun laagje slagroom over de aardbeien rol en strooi de krullen eroverheen. Snij de rol in plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten